Section dedicated for Indonesian Denim Group (INDIGO)

Moderators: philip, bang_o

By admin
#469
“WALL OF FADES”
Concepts Brainstorming

MAIN IDEA

“Wall of Fades” is an event about Denim. With this “Wall of Fades” event, INDIGO (Indonesian Denim Group) will try to educate people that Denim is not just a pair of pants or material, but it is something so much more.
The Event will show people about denim, like how it is made, the evolution of a denim, beautiful faded jeans and many more.


1. Time & Venue

Time

The Event will be held around the end of November or early December.

*Ideal Dates:
- November 21st 2009
- November 28th 2009
- December 5th 2009
- December 12th 2009


Venue

The Location of the event is still on search but here are some alternatives for the Event Venue :
- Galeri Salihara (Pasar Minggu)
- D Gallery (Barito)
- iD Gallery (Kemang)
- Kedai (Jl. Benda)
- Campus Gallery (Prasetya Mulya’s Auditorium Gallery by VMJ)
- Etc.



2. Displayed Denim

There will be Denim Pants (Jeans) that will be shown on the event. The number of the jeans will be around 20 – 25 pairs, including :
- Brand New (Dry / Raw) Jeans
- Worn Jeans
- Faded (Unwashed) Jeans
- Washed Jeans
- Destroyed Jeans

These Jeans will be displayed on the wall and then some of them will be hanged or framed.

Alongside denim pants (jeans), there will be another Denim Products that will be displayed on the event. One of them is Denim Crafts (for example, Key Chain made of denim, Pouch, etc.)


3. Pop-Up Stores.

Here in INDIGO, we are planning to provide a place for our friends who are willing to open a pop-up store (or a stand) for selling their products. And off course, the product they sell is Jeans. Here are some of the brands / team that will be suitable for opening their Pop-Up store on the event :
- Massa Jeans / Iron Denim
- Vision Mission Jeans
- PeterSays Denim / PeterSaysSorry
- Mischief Denim
- 16 DS / Sixteen D’ Scale
- Etc.

4. Small Flea Market (Denim Sale)

Alongside the Pop Up Store from our friends, there will be a small market of Used Denim.

5. Denim Photo Gallery

Alongside displayed jeans, there will be some displayed photo and posters to be shown. The Photo & Posters will be sort by the organizing committee. And some of the photos will be from the INDIGO members.


6. Contests

1. The Beautiful Denim Evolution Contest

The Idea of this Beautiful Denim Evolution Contest is to have the visitors choosing their favourite pair of worn jeans that displayed in the Wall of Fades.

2. Quizes

The Idea of this quizes is to have visitors who came to answer questions about denim. For they who get it right will get a prize.

3. Door Prize

The Idea of a Door Prize is to draw a number / ID from visitors who came and the winner will get prizes.

*Possible Prizes
T-Shirts, Key Chain, Pin, Souvenir, etc.
User avatar
By panca
#692
guys guys
ayo donk masukannya
dan buat mas rio sang sekertaris
klo emang ada yang perlu ditambahin minta tolong tambahain aja
kyk misalnya foto2 calon venue yang udah kita survey
thanks thanks thanks
User avatar
By murdock_285
#877
Wih, mantabz ni, harus terealisasi thumbup

Kalo dr Lokasi kayanya Kemang / Barito lebih di tengah2 & kemungkinan datang pengunjung lbh banyak IMO
& Full Agree with Pop-Up Store, bs narik pengunjung lbh banyak jg
User avatar
By uno
#887
mau bgt bro daerah tengah gt,, tapi berhubung keterbatasan dana,, jadi cari tempat yang paling mungkin dulu..

klo tiba2 dapet sponsor gede,, pasti ambil tempat yang kira2 bakalan rame bgt..

mudah2an sih bisa dapet sponsor,, amiiin.. :sundul2 :sundul2
User avatar
By panca
#906
sip sip
terima kasih masukannya kawan
iya pop-up store sama beberapa F&B stall itu sudah sebuah kewajiban di dalam acara seperti ini
ini ada beberapa contoh untuk jeans etalasenya
Jeans Dengan Frame
Image
Image
Image
Image
Image
Jeans Tanpa Frame
Image
Image
Image
saya sangat meminta bantuan idenya dari kalian2
mari sukseskan acara ini gans
User avatar
By murdock_285
#930
uno wrote:mau bgt bro daerah tengah gt,, tapi berhubung keterbatasan dana,, jadi cari tempat yang paling mungkin dulu..

klo tiba2 dapet sponsor gede,, pasti ambil tempat yang kira2 bakalan rame bgt..

mudah2an sih bisa dapet sponsor,, amiiin.. :sundul2 :sundul2



Amiiin Bro, mudah2an ada Big Sponsor..
Gw si pingin bgt ikut bantu2 kalo boleh,
Dr kmrn nubie pingin ikutan meeting tp jadwalnya bentrok trs :(
Mudah2an ke depannya bs ikut gabung kalo di perbolehkan :o
User avatar
By uno
#934
murdock_285 wrote:
uno wrote:mau bgt bro daerah tengah gt,, tapi berhubung keterbatasan dana,, jadi cari tempat yang paling mungkin dulu..

klo tiba2 dapet sponsor gede,, pasti ambil tempat yang kira2 bakalan rame bgt..

mudah2an sih bisa dapet sponsor,, amiiin.. :sundul2 :sundul2



Amiiin Bro, mudah2an ada Big Sponsor..
Gw si pingin bgt ikut bantu2 kalo boleh,
Dr kmrn nubie pingin ikutan meeting tp jadwalnya bentrok trs :(
Mudah2an ke depannya bs ikut gabung kalo di perbolehkan :o


sangat diharapkan skali bantuannya, dan sangat boleh skali untuk gabung,, mudah2an next meeting bisa makin rame..

dateng yah bro.. :beer
User avatar
By togecrazy
#1747
oiya, kalo yg denim buat dipajang itu gmn ya?
gw kepikiran pgn nyumbang jeans ade gw (ga nyumbang sih, minjemin :) :) :) :) :) ), nudie kids punya ade gw umur 5 taun-an gt...
siapa tau bisa jd variasi diantara jeans org2 dewasa :o

Dont bother @amrit02 itu paling jg cs nya yg nu[…]

https://live.staticflickr.com/65535/[…]

Fit Descriptions & Pictures Pt. 2

@naufalgrsmn , mantap bro fitnya :ngacir

Koku Footwear

Koku Footwear: Ready to Wear (RTW) P[…]